I kjølevann av "Glassjenta"


Effekten av rapporten om «Glassjenta», eller «Ida», begynner nå å materialisere seg. Historien til «Ida» byr på meget interessant lesing og er gjengitt på en fin måte i Aftenbladet. Se

http://mm.aftenbladet.no/2016/glassjenta/

Omsorgssvikten i saken utløste den største granskingen i sitt slag i Norge, og Solveig Horne (Frp) har uttalt et ønske om at «Glassjenta» bør bli pensum for barnevernet. Barneminister Horne (FrP) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møtte nylig topper fra helse- og barnevernstjenestene for å følge opp granskingsrapporten om «Ida».

Et annet eksempel på effekten av rapporten er at barnevernet i 2017 har varslet et tettere samarbeid med Barnevernsproffene som er ungdommer med erfaring som bruker av barnevernet. Dette er i våre øyne et steg i riktig retning, da ungdommene kan bringe verdifull erfaring og nye vinklinger inn i omløp.

Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell følger utviklingen og håper at rapporten får landsdekkende ringvirkninger.

Utvalgt innlegg
Posts are coming soon
Stay tuned...
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square