top of page

Krisetider og barnevernet


Situasjonen vi nå er inne i, med drastiske tiltak fra myndighetene, redsel blant mange, isolasjon og sykdom, setter oss alle på prøve. Det er i slike krisetider vår medmenneskelighet settes på prøve. Evnen til å tenke på andre og ikke bare seg selv og sin egen agenda er viktigere enn noen gang.

Mine tanker går nå til alle foreldre som kanskje sitter isolert og har ventet og gledet seg til samvær med sine barn, for nå å få beskjed om at samværet avlyses på grunn av smittevernhensyn.

Slike samvær er, for mange, de største lyspunkt i hverdagen. De har en verdi som ingen andre kan forstå eller sette seg inn i. Mange har ventet og gledet seg til disse minuttene eller timene i mange måneder. Fallhøyden er åpenbart stor.

Jeg har snakket med mange av våre klienter som opplever dette nå og det er såre historier som fortelles.

Oppfordringen til alle som opplever dette å stå på kravene og be om at det i tilfeller hvor samvær absolutt ikke kan gjennomføres, legges til rette for alternativer som skype eller lignende og at det snarest legges til rette for erstatningssamvær.

Kontakt via video eller telefon er vel og bra, men det kan ikke erstatte et fysisk samvær. Ta kontakt med advokat hvis du ikke opplever å bli hørt.

Oppfordringen til alle som ikke er berørt av dette er å la tanken og oppmerksomheten gå til de som ikke er like heldige.

Mvh

Erlend Liaklev Andersen

advokat

Utvalgt innlegg
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page